Σωστή καράφα κρασιού

Η μετάγγιση σε καράφα επιτρέπει στα κρασιά να έρθουν σε επαφή με το οξυγόνο και να αναπτύξουν ένα πιο ολοκληρωμένο αρωματικό προφίλ. Βοηθάει ιδιαίτερα στην περίπτωση νεαρών ερυθρών και λευκών κρασιών με πλούσιο σώμα και συμπύκνωση κάνοντάς τα πιο “φιλικά και μαλακά”. Επίσης είναι χρήσιμη σε περιπτώσεις παλαιωμένων ερυθρών κρασιών που έχουν αναπτύξει ίζημα το οποίο θέλουμε να αφαιρέσουμε.

Πηγή: Cellier Wine & Spirits

Recent Posts

Μενού