Σαλάτα με φέτα

Η φέτα στο ελληνικό σπίτι είναι κάτι δεδομένο. Δεν έλειπε ποτέ από κανένα ελληνικό σπίτι, ούτε λείπει σήμερα που νέες διατροφικές συνήθειες είναι πιο πολύ της… μόδας. Δείτε λοιπόν μια διαφορετική σαλάτα με πρωταγωνιστή την αγαπημένη μας φέτα.

Ξεκινήστε με τα κρεμμύδια, παίρνουν τη περισσότερη ώρα! Σ’ ένα μπωλ, ρίξτε λεπτοκομμένες ροδέλες κόκκινου κρεμμυδιού σε καλής ποιότητας ξύδι κι αφήστε το τουλάχιστον 20 λεπτά. Πάρτε ώριμο αβοκάντο και κόψτε το σε φέτες (όπως θα κάνατε μ’ ένα μήλο) και τρίψτε τις με μια λεμονόκουπα. Κόψτε ένα ρόδι στη μέση και διαλέξτε μια δυο κουταλιές της σούπας σπόρια. Τα υπόλοιπα σπόρια κρατήστε τα μέσα στο ρόδι και με δύναμη στίψτε μέχρι να βγει όλος ο χυμός τους. Σ’ αυτό το χυμό, προσθέστε αλάτι, πιπέρι, θυμάρι, καλής ποιότητας ελαιόλαδο και λίγο βαλσαμικό ξύδι ροδιού. Ανακατέψτε καλά μέχρι να δείτε να πήζει λίγο, να γίνεται παχύρευστο. Αφού στραγγίξτε τις ροδέλες κρεμμυδιού, προσθέστε στη σαλατιέρα σας τη φέτα σε κομμάτια, το αβοκάντο, το κρεμμύδι και περιχύστε με τη σάλτσα (βινεγκρέτ) που φτιάξατε. Ανακατέψτε καλά κι αν θέλετε, προσθέστε κάτι τραγανό σε μικρά κομμάτια όπως κρίθινα παξιμάδια ή ψημένες αραβικές πίτες. Από μόνη της είναι μια χορταστική σαλάτα, αλλά και ως συνοδευτικό θα κερδίσει τις εντυπώσεις! Σερβίρετε τη σαλάτα σε ένα υπέροχο πιάτο που θα αναδείξει τα υπέροχα χρώματά της! https://diaviou.gr/?s=731-329&post_type=product&type_aws=true

Σημείωση: Τη σαλάτα την έχω φτιάξει και σερβίρει στην οικογένειά μου, μόνο που δεν πρόσθεσα το μαυροκούκι που δεν τους αρέσει!

Πηγή: Nigella Lawson.com

Recent Posts

Μενού